معلومات طبی و صحی

آخرین اخبار و جدیدترین معلومات

معلومات طبی و صحی

آخرین اخبار و جدیدترین معلومات

تغذیه صحیح

تغذیه درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنارگذاشتن عادت‌های کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است. اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف نظرکردن ازخوردنی‌های دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز در خوراک است. این مقاله دربرگیرنده ده دستور در جهت چگونگی تغذیه درست می‌باشد.

متنوع بخوریم!

متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در ترکیب مواد غذایی بایکدیگر توجه کنیم.

در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب زمینی بخوریم!

نان- ماکارونی-برنج- غلات و سیب زمینی منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی و fiber هستند و درعین حال کم چربی می‌باشند.

درمورد سبزیجات و میوه- اصل پنج بار در روز را فراموش نکنیم!

مصرف پنج بار میوه و سبزیجات در روز ایده‌ال است. بهتر است که این محصولات - تازه مصرف شده و یا در صورت امکان خیلی کم وکوتاه پخته شده باشند. یک بار از این پنج بار، آب میوه مصرف کنیم.

روزانه به اندازه کافی- لبنیات و حداقل یکبار در هفته ماهی بخوریم.گوشت و تخم مرغ هم به اندازه مصرف کنیم!

لبنیات و ماهی مواد غذایی زیادی مثل کلسیم در بردارند. ماهی منبع ید و selenium و omega 3 می‌باشد. گوشت به‌خاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 - B6 و B12 اهمیت دارد. مصرف 300 تا 600 گرم گوشت درهفته معمولا کافیست. در صورت مصرف گوشت و لبنیات - نوع کم چربی آن پیشنهاد می‌شود.

چربی - کم مصرف کنیم و از مواد پرچربی صرف نظر کنیم!

مصرف زیاد چربی باعث چاقی شده و می تواند ناراحتی‌های قلبی و سرطان را به دنبال داشته باشد. 70 تا 90 گرم چربی در روز - آنهم در صورت امکان روغن ویا چربی های گیاهی کافی خواهدبود. فراموش نکنیم که مقدار زیادی چربی نامرئی در محصولات گوشتی-مثل سوسیس و کالباس- و شیرینی ها و شکلات ها و محصولات لبنیاتی وجود دارد...

اسفناج (پالک)کلسترول مضرخون را کاهش می‌دهد

اسفناج (پلک)خواص دارویی فراوانی دارد که از آنها می‌توان به‌کاهش کلسترول مضرخون اشاره کرد . برگ اسفناج(پالک) منبع غنی ویتامین B3/C وA و آهن و پتاسیم است .این گیاه موجب هضم سریع غذا می‌شودوبرای کاهش وزن مناسب است .تحقیقات دانشمندان نشان می دهد:اسفناج (پالک) تب بر است و در وقایه از سرطان امعای بزرگ,معده‌,پروستات‌,حنجره و رحم موثراست .اسفناج (پالک) ترشحات لوزالمعده را افزایش می‌دهد وبرای تقویت اعصاب بسیارمناسب‌است.تخم اسفناج (پالک) ملین و خنک کننده و برای بر طرف کردن ادیما  کبد و یرقان مفیداست .

تاثیر مصرف میوه بر جذب آهن در بدن

پژوهشگران می‌گویند مصرف میوه‌, هنگام صرف غذا بر جذب آهن در بدن کودکان‌تاثیر مثبت دارد . بررسی دانشمندان در امریکا روی کودکان 6 تا 23 ماهه نشان داد هر چه مصرف میوه به ویژه در وعده‌های غذایی آنان بیشتر باشد, مقدار جذب آهن غذا دربدن آنها نیز بیشتر می شد.پژوهشگران تغییر عادتهای غذایی کودکان و ایجاد تمایل به مصرف میوه در کودکان را برای جذب آهن بیشتر و افزایش توانایی یادگیری ضروری می‌دانند .

یکسان نبودن تاثیر ورزش در افراد

پاسخ بدن افراد مختلف به ورزش ,متفاوت و تا حدود زیادی ارثی است . پژوهشگران دانشگاه واشنگتن دریافته‌اند ژنهای هر فرد درتعیین اینکه ورزش چه تاثیری دراو دارد نقش دارند.آنها در بررسی های خود دریافته‌اند, ژنهای قرار گرفته روی کروموزوم های 7,6 و 19 در تاثیر ورزش روی افراد مختلف دخالت دارند .

خواص انگور در کاهش وزن

مصرف انگور سبز باعث کاهش وزن می‌شود . پژوهشگران با افزودن این نوع انگور به برنامه غذایی افراد چاق دریافتند, آنها پس از مدت کوتاهی حدود 2 کیلوگرم از وزن اضافی خود را از دست دادند.به گفته پژوهشگران حتی مصرف آب انگور هم موجب کاهش وزن می‌شود .