در دنـیای اینترنـت پـرسـرعـت، ماشـیـن های خـودپــرداز، اتومبیل های تند رو و غذاهـای حـاضـری، وقـت گـذاشـتـن برای حفظ عادتهای سالم و مناسب غذایی دشـوار بنـظر میرسد.غذاخوردن که پیش ازاین یک اولویت مهم محسوب میشد، به موضوعی جنبی تبدیل گشته است که توجه زیـادی به آن نشده و معمولا در لابه لای کارهای روزانه دیگر گنجانده می شود.گذشته از این، برخی از عادتهای غذایی که بتصور شـما موجب کاهش وزن می گردند، در واقع ممکن است منجر به افزایش وزن شوند. خوشبختـانه ترک عادتهای غذایی غلط آسـان بـوده و وقـت زیادی نمی گیرد و موجب خواهد شد تا از زندگی سالم تر و اندامی متناسب تر برخوردار شده و از غذا خوردن بیشتر لذت ببرید.برخی از این عادت های نادرست بشرح زیر می باشند:
-1- نخوردن صبحانه
اشکال چیست؟
نخوردن صبحانه یک اشتباه بزرگ محسوب میشود. صبحانه سالم نه تنها باعث افزایش انرژی و بازشدن فکر و ذهـن میـگردد، بـلـکه مـوجب انتخاب و مصرف مناسب وعده های غذایی دیگر در ادامه روز توسط شما خواهد شد.
همچنین خوردن صبحانه ممکن است به شـما در مـصـرف کمتر کالری در ادامه روز کمک نماید. یک تحقیق دانشگاهی نشان داده که مصرف مقدار کالری مشخص در ابتدای روز اثر سیر کنندگی بیشتری نسبت بمصرف همان مقدار کالـری در ساعتهای دیرتر خواهد داشت که این امر موجب کاهش مجموع کالری مصرفی در روز می گردد.
راه حل
خوردن صبحانه مناسب احتمال بکارگیـری عـادتهای نادرسـت غـذایـی را در وعـده هـای دیگر کاهش میدهد. صبحانه را کامل صرف نـمایـیـد. از مـواد لـبنی کم چرب، تخم مرغ و نانهای سبوس دار استفاده کنید.
-2- غذا خورن پیش از خواب
اشکال چیست؟
اگر میخواهید رویاهای شیرین ببینید، پیش از خواب از غذا خوردن دوری کنـیـد. با اینکه نتایج قطعی مبنی بر افزایش وزن بر اثر خـوردن غذا پیـش از خواب وجود ندارد، پرخوری، مصرف غذاهای ادویه دار و چرب، یـک تا سـه سـاعت پیش از وقت خواب منجر به کاهش کیـفیت و مدت خواب و مـوجـب کـسـالـت، خـستـگـی و کـوفــتــگی در روز بــعد خواهــد شد. خوردن غذاهای چرب پیش از خواب سبب کند شدن تخلیه معده و تشدید سوءهاضمه و مصرف غذاهای ادویه دار منتهی به صـدمات و سـوزشـهای قلـبی و نـیز سوء هاضمه خواهد شد.
راه حل
سعی کنید حداقل 4 ساعت قبل از خواب اقدام به خـوردن غذا نـموده و چنانچه پیش از خواب احساس گرسنگی کردید مقداری میوه جات تازه مصرف نمایید.
-3- پرخوری
اشکال چیست؟
شـاید اگـر پرخوریهای رایج مربوط به سبزیجات میشد، متخصصان تغذیه مشکلی با این نوع خوردن پیدا نمیکردند، اما متاسـفـانـه پرخـوری مـعـمـولا" در مـورد غـذاهـای چـرب و نشاسه دار نـمودار میشود. زیاده روی در ایـن نـوع مـواد غـذایی منجر به افزایش وزن و نارضایتی شده و جنبه اجتماعی خوشایندی به دنبال نخواهد داشت.
راه حل
وعده های غذایی خود را بجای 3 وعده پرحجم، به 5 یا 6 وعـده کـم حـجـم تـر تـقـسـیم کنید. خوردن غذاهای سالم و کم حجم حاوی کربوهیدراتهای کمپلکس و پروتئین درطول روز نه تنها اشتهای شما را کنترل می کند، بلکه احتمال پرخوری را نیـز کـاهـش خواهـد داد.تعدد وعده های غذایی همچنین باعث سوزانده شدن مقدار بیشتری کالری میگردد چرا که متابولیسم بدن همواره به فعالیت می پردازد.
-4- گرسنه ماندن
اشکال چیست؟
برخلاف تصور، گرسنه ماندن باعث میشود وزن بدن بدلیل ذخیره سازی چربـی افزایـش یابد. هنگامیکه برای مدتی طولانی غذا نمی خورید، بدن شما بدلیل مـحروم مـانـدن از مواد غذایی دچار آشفتگی میگردد و در انتها هنگامیکه دوباره شروع به خوردن میکنید، بدن شما گمان میکند که باید کالری مصرفی را بچربی تبدیل نماید چون نمیداند چـقدر طول می کشد که دوباره غذا بخورید. بنابراین چربیها با شما باقی میمانند.
راه حل
اگر هدفتان از گرسنگی کشیدن کاهش وزن است باید در برنامه رژیمی خود تجدید نظر نمایید. بجای گرسنگی یک برنامه مناسب ورزشی برای خود تعیین نموده و بـیشـتـر بـه باشگاه بروید.از میوه جات، سبزی جات، حبوبات، گوشتهای کم چرب و ماهی استفاده کنید. سعی کنید چهار یا پنج بار در هفته طبق یک برنامه منظم ورزش نـمایـیـد. بهترین روش کاهش وزن تمرینات مرتب و رژیم غذایی مناسب است و نه محـروم کـردن بـدن از مواد غذایی مورد نیاز آنهم به مدت طولانی.
-5- انجام کاری دیگر بهمراه غذا خوردن
اشکال چیست؟
نه تنها پرداختن به کاری دیگر همزمان با غذا خـوردن مـوجب ریـخت و پـاش آن در اطراف شما می شود، منجر بـه پـرخوری و در نتیجه افزایش وزن نیز خـواهد شـد. اگـر هنـگام تماشای تـلوزیـون، صـحبـت بـا تـلفـن و یا بـازی ویـدئـویی مشــغول غـذا خـوردن شوید، این عوامل خارجی پرت کننده حواس باعث میشوند شـما توجه کمتری به گـرسنـگی و نشانه های سیرشدن که بیان کننده کافی بودن مقدارغذا و احساس سیری میباشند، بنمایید. بعلاوه وقتی در حین انجام کاری شروع به غـذا خوردن میـکنید، دیگر توان توقف نخواهیـد داشت چرا که عمل خوردن تبدیل بـه حرکـی غـیر هوشیارانه و مکانیکی بدون توقـف می شود.
راه حل
سعی کنید در هر لحظه فقط روی یک چیز تمرکز نمایید. چرخ زدن در آشپزخـانـه هـنـگام صحبت با تلفن ایده مناسبی نیست. اگر فقط می خواهـید دست یا دهانـهتـان مشغول باشد، سرگرمی غیر از مواد خوراکی پیـدا کـنـیـد. آدامـس بجوید، گیتار بنوازید و یا گردن همسرتان را ماساژ دهید.
-6- سریع خوردن
اشکال چیست؟
زندگی بسرعت می گذرد. ولی آیا دوست دارید زندگی شما نیز سریع تمام شود؟ بعید اسـت. دفـعـه بـعـد سـعـی کنـید غـذای خود را آهسته تر بخورید چون سریع غذا خوردن کمکی بـشما نکرده و برعکس باعث افزایش وزن می گردد. از زمان شروع غذا تقریبا 20 دقیقه طول میـکشد که علائم سیری به مغز برسند بنابراین اگر شما ظرف 5 یا 6 دقیقه غذای خود را تمام کنید، مغز فرصتی پیدا نمی کند که به بدنتان بگوید که سیر شده اید و این باعث زیاده خوری و پر کردن معده بیش از مقدار مورد نیاز خواهد گردید.
راه حل
آهسته غذا بخورید،ریلکس باشید، خوب بجوید و از مزه غذا لذت ببرید. به اینصورت مغز شما متوجه می شود که در حال غذا خوردن هستید بنابراین می تواند به بدنتان بگوید که سیر شده اید.
-7- آب نخوردن به اندازه کافی
اشکال چیست؟
پوشـیده نیـسـت که آب مایعی حیات بخش برای هـمـه موجودات طبـیعت از جـمله انـسـان اسـت. نـکتـه جالب اینجا است که ننـوشـیدن مقـدار کـافـی آب در طـول روز متابولیسم و سـوخت ساز بدن را کنـد نـمـوده و مـمکن است باعث اضافـه وزن نیـز بـشـود. آب ماده ای ضـروری برای فعالیتهای متابولیک بدن، از جمله سوزاندن کالری، محسوب می گردد.
راه حل
تا زمانیکه در کویر لوت زندگی نمی کنید، آب فراوانی اطراف شما وجود داشته و باید زیاد از آن بـنـوشـیـد. 8 تا 10 لیـوان و اگر ورزش میـکـنید حتی بیشتر از این مقدار. خوردن آب بجای انـواع نـوشـانه نـیـز بـسیـار مـنـاسـب است. نوشابه ها معمولا" زودتر احساس تشنگی را نـسبت به آب از بـیـن مـی بـردنـد و دارای کالریهای بی ارزش بوده و باعث می شود بعد از 30 دقـیـقه مـجددا" احساس گرسنگی نمایید.
-8- نخوردن میوه و سبزیجات به مقدار کافی
مشکل چیست؟
بسیاری از مواد غذایی مـورد نـیـاز بـدن در انـواع میـوه و سبزی وجـود دارند که امتناع از خودن آنها باعث کمبودها و مشکلاتی در بدن خواهد شد.
راه حل
تنها راه تامین مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بـدن، مـصرف مـیـوه و سـبـزیجات تازه و خالص می باشد. بنـابـرایـن بـاید سـعی شـود این مواد را جزء لاینفک رژیم غذایی قرار داده و همیشه به مقدار کافی از آنها استفاده نمایید.
-9- خوردن تنقلات هنگام گرسنگی
مشکل چیست
خوردن تنـقلات هنگام گرسنگی باعث ایجاد عادتهای غذایی ناسالم میشوند. استفاده از مـواد غـذایـی کم ارزش و شکم پرکن مانند شکلات، چیپس و پوفک، تنـها باعث برهم خوردن رژیم غذایی شده و مشکلاتی را برای بدن به همراه خواهد داشت.
راه حل
با شکم سیر از خانه خارج شوید. گـرسـنـگی مـمکـن اسـت منـجـر بـه خـریدن و خوردن تنقلات گردد. شکلات، پوفـک و چـیـپس هیـچ کـدام نـمی توانند جای یک صبحانه، نهار و شام سالم و رضایت بخش را بگیرند.
خوب بخورید، خوب زندگی کنید
برنـامـه هـای غـذایـی سـاده و دخیل نمودن خوردنی های سبک و سالم میتواند دنیایی از تغییرات در رژیم غذایی ایجاد کنـد. مـتـنـاسب بـمانید، انرژی خود را افزایش دهید و از غذا خوردن لذت ببرید.
نـعـنـاع
Peppermint
محسن حمیدی زارع
نعناع در درمان بسیاری از امراض معده موثر است و روند هضم خوب را سرعت می بخشد. بنا به خواص آرامبخشی و کرخ کردن اعضاء، این گیاه برای انواع سردردها و ناراحتیهای پوست مفید است. این گیاه بسیاری از بیماریهای مربوط به سرماخوردگیها و عوارض آنفلونزا را درمان می کند.
معرفی گیاه:
گیاه نعناع دارای ساقه های چهارگوش است و تا دو پا رشد می کند. این گیاه بین جولای و اوت (تیر - مرداد) شکوفه باز می کند و گلهای ریز ارغوانی به صورت مارپیچی و تیز از آن می رویند. برگهای ساده، دندانه دار و معطر این گیاه در جهت مخالف گلها می رویند. نعناع بومی اروپا و آسیاست و برخی از انواع آن بومی آفریقای جنوبی، آمریکای جنوبی و استرالیا هستند.
ترکیبات گیاه:
تهیه فرآورده های نعناع از برگها و سر گلدار گیاه آغاز میشود. این قسمتهای گیاه حاوی روغن فرار است که می توانید عنصر فعال اولیه نعناع به نام منتول را در آن بیابید.
اشکال موجود:
از برگهای تازه نعناع می توان نعنای خشک تهیه کرد و این نوع فرآورده به صورت چای در سطح گسترده ای قابل دسترسی است.
تنتور: عطر نعناع نوعی محلول الکلی است که حاوی 10% روغن نعناع و 1% عصاره برگ آن است. برای تهیه تنتور در منزل، روغن نعناع را به نسبت یک به دو با الکل دانه خالص مخلوط کنید.
کپسولهای دارای پوشش روده ای که به منظور عبور کپسول از معده به روده ها به طرز خاصی تهیه شده است. (2% میلی لیتر روغن نعناع در هر کپسول (
انواع کرم و پماد (باید حاوی 1 تا 16 درصد منتول .(
نحوه مصرف:
نعناع در درمان تهوع، اسهال، سوءهاضمه، روماتیسم مفصلی و نفخ مؤثر است. این گیاه عضلات معده را تسکین می دهد و روند جریان صفرا را که بدن برای هضم چربی بدن نیاز دارد، بهبود می بخشد. در نتیجه غذا از طریق معده به سرعت عبور می کند که این امر به رفع بسیاری از ناراحتیهای هاضمه کمک می کند. نعناع همچنین عضلات را آرام می کند که این کار به بدن کمک می کند تا از گازهای هاضمه دردآور رهایی یابد. برای تهیه چای نعناع (جوشانیده نعناع) برای هر لیوان آب داغ حدود یک تا دو قاشق غذاخوری نعناع اضافه کنید. به منظور تسهیل هضم یا رفع ناراحتی معده، روزانه 3 تا 4 لیوان چای نعناع میل کنید. برای درمان استفراغ 3 تا 6 گرم برگ نعناع یا 5 تا 15 قطره تنتور آنرا مصرف کنید.
آنچه در پی می آید فهرست ناتمامی از سایر ناراحتیهایی است که با مصرف نعناع بهبود یافتنی هستند:
گرفتگیهای قاعدگی: چون نعناع در آزاد و آرام کردن عضلات خیلی مؤثر است. لذا در درمان گرفتگیها نیز کارساز است.
سندرم روده تحریک پذیر: تحقیقات نشان داده است که انواع کپسولهای پوشش دار نعناع از توانایی تسکین عضلات روده برخوردار هستند. مصرف اینگونه کپسولها سبب رهایی و بهبود درد این نوع سندرم روحی می گردد. برای اینکار روزانه سه بار یک تا دو عدد کپسول پوشش دار بین غذا مصرف کنید.
سنگهای صفراک روغن نعناع به بدن کمک می کند تا سنگهای صفرا را بشکند و در اصل گزینه آسانی را فراروی عمل جراحی قرار می دهد. برای این منظور روزانه سه بار یک تا دو عدد کپسول پوشش دار بین غذا مصرف کنید.
ویروسها: روغن نعناع دارای خواص رشد ویروسی قوی است که می تواند با ویروسهای عامل آنفلونزا، گوشک، عفونتهای مخمری، سینوزیت، گلودرد، التهاب ناشی از سرماخوردگیها و التهابهای آلت تناسلی ناشی از تب خال مبارزه و آنها را از پای درآورد.
خارش و ناراحتیهای پوست: نعناع روی ناراحتیها و بیماریهای پوست ناشی از کهیر، پیچک سمی یا بلوط سمی اثرات تسکین بخش و خنک کننده دارد. برای اینکار از کرم یا پماد نعناع، البته نه بیش از روزانه سه یا چهار بار، استفاده کنید.
سردردها و میگرنهای اضطرابی: تحقیقات نشان داده است که توانایی روغن نعناع در آزاد ساختن عضلات و تسکین درد، این گیاه را به صورت عامل ویژه و مؤثری در قبال عذاب سردرد تبدیل کرده است. چندین مطالعه تحقیقی اثبات کرده است که مالیدن تنتور روغن نعناع روی پیشانی می تواند به اندازه مصرف دو قرص استامینوفن کارساز باشد. نقطه مورد نظر را با لایه نازکی بپوشانید به طوری که تنتور مصرفی فرصت و امکان تبخیر داشته باشد.
انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا: نعناع و عامل فعال اصلی آن به نام منتول در زمره احتقان زادهای موثر تلقی می شوند. از آنجا که منتول سبب شل شدن خلط می گردد، این ماده داروی خلط آور نیز هست. این ماده در تسکین و آرام شدن انواع گلودرد و سرفه خشک موثر است.
نکات احتیاطی:
چای نعناع معمولا بی خطر است اما مادران باردار و شیرده باید چای نعناع کم بخورند. افرادی که دارای سابقه سقط جنین هستند در دوران بارداری از مصرف نعناع باید اجتناب ورزید.
معدود عوارض منفی ناشی از کپسولهای پوشش دار روده ای روغن نعناع عبارت است از : بثورات پوست، سوزش، سردرد، ضربان پایین قلب و لرزش عضله.
منتول یا روغن نعناع که روی پوست مالیده شده باشد می تواند سبب بروز التهاب یا بثورات پوستی گردد. روغن نعناع باید رقیق شود و میزان مصرف آن باید کم باشد چون میزان مصرفی بالا سبب آسیب دیدگی کلیه میشود. منتول خالص سمی است و نباید مصرف داخلی شود. روغن نعناع و منتول را نباید به صورت نوزادان و کودکان مالید. دقت کنید که روغن و تنتور تهیه شده از نعناع را اشتباه نگیرید.
تداخل های احتمالی: شناخته شده نیست.
بوی بددهان یک عارضه عادی اما آزاردهنده است که اغلب کسانی را که پیاز یا سیر میخورند، درگیر میکند. اما کسانی هم هستند که به این عارضه بیش از دیگران دچار میشوند. شاید نگاهی به آمار آدامس، نعنا وانواع بوبرهای دهان نشان دهد که چه میزان ازمردم به دنبال تنفس سالم وباطراوت هستند. تنها درآمریکا سالانه 3میلیارد دلار برای خرید انواع آدامسها و بوبرهای دهان هزینه میشود. halitosisکه نوع مزمن این عارضه است اغلب ازعدم رعایت بهداشت دهان، خشکی دهان ورژیمهای غذایی ناشی میشود. دکترریچارد پرایس مشاور انجمن دندانپزشکان آمریکا درباره راههای مبارزه با این عارضه توضیحاتی ارائه داده است که درادامه میخوانید:
علت بوی بددهان چیست؟ 90درصد علت بروز این عارضه به باکتری موسوم به anaerobic که ترکیبات فرار سولفور شامل سولفیدهیدروژن و mercaptans را تولید میکند مربوط میشود، این ترکیبات علت اصلی بوی بددهان است.
چگونه چیزی که میخوریم تنفس ما راتحتتاثیر قرار میدهد؟
غذا ورژیم غذایی که داریم هریک به نوعی تنفس ما راتحتتاثیر قرار میدهند مثلا بوی پیاز، سیر وتنباکو درتنفس ما پس ازمصرف این محصولات کاملا آشکاراست. ترکیبات شیمیایی موجود در پیاز که بوی خاص خود را دارد دربدن هضم میشود واین مواد هضم شده وارد جریان خون میشود. خون برای کسب اکسیژن تازه به ششها میرود وبا اکسیژن تازه بازمیگردد. بنابراین نفس شما بوی پیاز، سیر ویا تنباکو را با خود خواهد داشت. بعضی رژیمهای غذایی نیز باعث تنفس بوی بد درفرد میشود. مانند رژیم اتکینزدراین رژیم برای سوزاندن هرچه بیشتر چربیها شما به مقداری کربوهیدرات نیازدارید، درحالیکه رژیم اتکینز فاقد کربوهیدرات لازم است اگربدن شما کربوهیدرات کافی دراختیار نداشته باشد شروع به تولید مادهای شیمیایی به نام ketones میکند. این ماده بوی متفاوتی به تنفس فرد میدهد.
عدم رعایت بهداشت دهان چگونه با بوی بددهان درارتباط است؟
حتی کسانی که با دقت و وسواس تمام دهان خود را میشویند ومسواک میزنند بااین مشکل روبرو میشوند اما کسانیکه بهداشت دهان را رعایت نکنند بیشتر باید منتظر این عارضه باشند. این افراد جرم دندان بیشتری دارند جرم دندان محل جمعشدن باکتریها وسلولهایی است که ازگونه جدا میشود ویا از بازماندههای غذا است.
این موادجمعشده دردهان بوی خاص خود را دارند، بنابراین موادغذایی جمعشده دردهان که توسط نخ دندان، مسواک ودهانشویه از دهان خارج نشوند، تولید بوی بد میکنند، بعلاوره اصطلاحا کرمخوردگی دندانها ویا بیماریهای لثه که طی آن بین دندان ولثه فاصله بیفتد باعث میشود باکتریها جایی برای مخفیشدن وتجمع پیدا کنند وجمع شوند.
خشکی دهان چگونه منجربه تنفس بدبو میشود؟
اگرحجم باکتریها تحت کنترل قراربگیرد، ترکیبات سولفور موجود دردهان، دربزاق دهان حل میشود وبه تولید بوی بد منجرنمیشود، اما اگر بزاق دهان اشباع شده باشد دیگر تنفس بدبو غیرقابل اجتناب خواهد بود. وقتی تندتند تنفس میکنید نفس شما تمیزتر اززمانی است که به کندی نفس میکشید، جریان داشتن بزاق دردهان تنفس شما را تازه میکند درحالیکه زمانیکه دهان خشک است تنفس هم طراوت خود را ازدست میدهد، ازدلایل خشکی دهان میتوان به عفونتهای ریوی ویا آلرژیها اشاره کرد. افرادی که دچارسرماخوردگی ویا آلرژی هستند بیشتر ازطریق دهان تنفس میکنند که این کار به خشکی دهان آنها میانجامد.آبریزش بینی دراین افراد پشت زبان را جائیکه باکتری anaerobic قراردارد، خیس میکند و به این ترتیب باکتری محیط خوبی برای رشد پیدا میکند.
آیا مشکلات جسمی دیگر نیز میتواند به بوی بد دهان منجر شود؟
به عقیده من 90درصد عوامل این عارضه دردهان قراردارد و 10درصد بقیه به عوامل دیگر بر میگردد. سینوس عفونی،دیابت به علت تولید ketone مشکلات معده وریه ازدیگر علل بوی بددهان قلمداد میشود، دندانپزشکان باید علل این عارضه را که ناشی از دهان است شناسایی و معالجه کنند وسایرعلل را به دیگر متخصصان واگذار کنند.
چگونه میتوان این عارضه را درمان کرد؟
راههایی برای معالجه عارضه وکنترل باکتری تولیدکننده بوی بددهان وجود دارد. برای رفع بوی بددهان اولین توصیه ما مسواک منظم، استفاده ازنخ دندان ورعایت بهداشت دهان تا حدامکان است. اما حتی درتمیزترین دهانها نیزمشکل بوی بد وجود دارد چون باکتریها تمایل دارند پشتزبان جمع شوند. اگرشما زبان خود را یک بار صبح ویکبارشب تمیز کنید به میزان بسیارزیادی ازبروزاین عارضه جلوگیری کردهایده استفاده اززبانشویه را توصیه میکنیم هرچند با مسواک هم میتوان زبان را تمیز کرد. اما مشکل اینجاست که بعضی مسواکها آنقدربلند نیستند تا تمام زبان را تمیز کنند. دهان راهمواره باید مرطوب نگهداشت. استفاده ازنوعی اسپری به نام salineنیزکارساز است. آب به اندازه کافی بنوشید وازخوردن میوه غفلت نکنید چون خوردن میوه به افزایش بزاق دهان ومرطوب نگهداشتن آن کمک میکند.
آیا آدامس یا شکلات به مبتلایان کمک میکند؟
جواب هم منفی وهم مثبت است. شما میتوانید با خوردن آدامس بزاقتان را برای فعالشدن تحریک کنید. اگربه مقدار زیاد ازاین محصولات استفاده کنید بوی بد دهان خود را با بوی آدامس وشکلات عوض کردهاید
ضمن اینکه ممکن است به کرمخوردگی دندان وفاصلهگرفتن لثه دندانها ازیکدیگر نیزمبتلا شوید.
استفاده ازدهانشویهها چطوراست؟
دهانشویهها جای یک بو را با بوی دیگری عوض میکنند، شما باید به فکرمعالجه عارضه باشید نه درمان موقت آن، لذا درمواقع ضروری استفاده ازآنها توصیه میشود اما نه برای همیشه.
اشتباهات اغلب مردم درزمان مسواکزدن ویا استفاده ازنخ دندان چیست؟
یکی ازآنها این است که حداقل باید سه دقیقه مسواک بزنید نه کمتر ونه بیشتر.
بعضی فکرمیکنند تنها با چند دقیقه مسواکزدن بهداشت دهان را رعایت کردهاند درحالیکه اینطورنیست استفاده ازنخ دندان ودیگر راههای بهداشتی شما را مطمئن می کند که دهان پاکیزهای دارید، خطای عمده دیگر اغلب افراد این است که فکر میکنند همه مسواکها شبیه یکدیگر هستند درحالیکه شما باید مسواکی تهیه کنید که مناسب دست ودهان شما باشد حتی اگربه آن مسواک کودک بگویند.