گویند وقایه بهتر از تداویست، خیلی از بیماری هایست که با کنترول، از خطر و پیشرفت آن جلوگیری کرده می توانیم، چنانچه بیماری دیابت (شکر) از همین جمله است.
حاجی صالح محمد از ولسوالی شیوکی، دوزاده سال بیماری شکرداشت، وی توانست با کار دهقانی، پیاده گردی و استفاده از دوا، طبق توصیه داکتر درجه شکرش را کنترول کند.
معاون علمی شفاخانه ابن سینا می گوید: "مریضان شکر می توانند با آله اندازه گیری شکر، همیشه درجه شکرخود را کنترول کنند. از یک وسیله اندازه گیری باید 1 نفر استفاده کند."
کسانی که آله اندازه گیری شکر ندارند با مراجعه به شفاخانه، می تواننددرجه شکر شان را چک کنند .
نظر به توصیه داکتران همان طور یکه بلند بودن درجه شکر خون خطر ناک است، پایین بودن آن همسان است.
غذای مناسب در کنترول شکر تا حد زیادی نقش دارد، بیمارا ن شکر باید از خوردن نشایسته و شیرینی باب اجتناب ورزند که بیشتر در بوره و انواع شیرنی باب، برنج، نان خشک، کچالو و امثال آن پیدا می شود .
همچنان باید از غذایی پروتین دار و چربی زیاد مانند گوشت، روغن زرد و چربی حیوانی کمتر استفاده شود، اما سهم ترکاری و میوه بایأ بلند برده شود.
داکتر همدرد می گوید: "پرهیز غذایی، تطبیق دوا مطابق هدایت داکتر و کنترول وزن سهم ارزنده در کنترول شکر دارد."
ممنون آقای نوید جان.
برگه شما هم ضمیمه دوستان وبلاگ ما گردید.
موفق باشید.