معلومات طبی و صحی

آخرین اخبار و جدیدترین معلومات

معلومات طبی و صحی

آخرین اخبار و جدیدترین معلومات

.:: نزدیکی به فصل گرما و جدی گرفتن گرمازدگی ... ::.

در صورت عدم رعایت مسائل صحی و تغذی درست در فصل تابستان، امکان بروز مریضی ‌های بسیاری از جمله گرمازدگی (آفتاب زدگی) به وجود می‌آید. گرمازدگی که از بیماری‌های شایع فصل تابستان است، با افزایش درجه حرارت هوا و تعریق زیاد بروز می‌کند و به دلیل تابش مستقیم آفتاب، با سرخی پوست، افزایش ضربان قلب و حتی  ضعف کردن همراه است. این بیماری نه‌تنها در افراد عادی بلکه در ورزشکاران نیز به کرات دیده می‌شود که با رعایت نکاتی ساده می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد.



:: گرما زدگی چیست؟

به هم خوردن تعادل در مکانیسم‌های تنظیمی‌گرمای بدن، گرمازدگی نامیده می‌شود. تولید گرما در بدن به علت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارت ایجاد شده باعث گرمازدگی می‌شود. گرمازدگی به دو دسته تقسیم می‌شود: الف) کلاسیک. ب) فعالیتی.
مجله پزشکی - ویژه گروه اینترنتی پرشین استار
نوع کلاسیک بیشتر در سنین بالا و در بیماران قلبی وعائی، بیماری‌های مزمن، بیماری‌های روانی، معلولان، افراد چاق، افرادی که به هر دلیل دچار کاهش آب بدن شده اند، استفاده‌کنندگان از بعضی دواها (آرامبخش و خواب‌آور، آنتی کولینرژیک، آنتی هیستامین و داورهای مدر) پس از چند روز تماس با هوای گرم که امکان تهویه مناسب محیط هم نباشد اتفاق می‌افتد. نوع فعالیتی در سنین پایین‌تر و به دنبال فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین در آب و هوای گرم (مانند کسانی که مسافت زیادی می‌دوند، بازیکنان فوتبال) و در شرایط کمبود آب بدن (دهیدراتاسیون) اتفاق می‌افتد. به‌طور کلی گرمازدگی در بالای 50 سال و بیشتر در فصول گرم و مرطوب اتفاق می‌افتد که دمای مرکزی بدن به بیش از 40 درجه سانتیگراد می‌رسد.

مجله پزشکی - ویژه گروه اینترنتی پرشین استار

افراد مستعد گرمازدگی شامل کودکان، سالمندان، بیماران مزمن قلبی، دیابتی و مبتلایان به نارسایی کلیه و مبتلایان برخی بیماری‌های پوستی که با اختلالات غدد عروقی مواجهند می باشند و افرادی با سابقه مصرف داروهای ضد افسردگی، پارکینسون و پرفشاری خون را دارند در ساعات اوج گرما (ساعت 10 تا 16) از منزل خارج نشوند. در صورت قرارگیری فرد در محیط گرم، سیستم تنظیم درجه حرارت بدن از کار می‌افتد که این وضعیت در محیط‌های گرم و مرطوب و فعالیت‌های بدنی شدید تشدید می‌شود. با افزایش درجه حرارت بدن برای جبران، تعریق بیشتر شده و متعاقب آن جریان خون به سمت نواحی سطحی بدن (پوست) افزایش می‌یابد. از عوارض تعریق شدید از دست دادن مقادیر فراوان مایعات بدن به همراه نمک است.

:: نشانه‌های گرمازدگی

از علائم گرمازدگی افزایش دمای مرکزی بدن، خشکی پوست، افزایش تعداد تنفس، حالت گیجی و در نهایت عدم هشیاری می باشد. گاهی شدت گرما به حدی است که فرد از فرط گرمازدگی وارد خستگی گرمایی می‌شود. احتمال بروز گرمازدگی در محیط گرم و مرطوب را بیشتر است. در این حالت، پوست برافروخته و حتی بی‌رنگ و رنگ پریده و گاهی تیره می‌شود و سردرد و در موارد شدیدتر گرفتگی و درد شدید عضلات، اختلال در ذهن و تکلم، پرخاشگری، خواب آلودگی، گیجی، کاهش و سستی عکس‌العمل تشنج و در بدترین شرایط کما و مرگ بروز می‌کند. از سوی دیگر، علائمی‌ مانند پوست خشک و داغ، تهوع یا استفراغ، سنکوپ، تشنج، اختلالات ریتم قلب، اختلال تکلم، افت فشار خون (به دلیل دهیدراسیون و اتساع عروق محیطی)، نبض ضعیف، هذیان، کاهش حجم ادرار و در موارد پیشرفته عدم هوشیاری شود که در صورت عدم رسیدگی به بیمار می‌تواند کشنده باشد.

:: مبارزه با گرمازدگی

در نخستین اقدام برای کمک به فرد گرمازده باید سریعا وی را از محیط گرم خارج کرد و در وضعیت پشت خوابانده شود سپس با پارچه‌ای مرطوب یا کیسه یخ، گرم‌ترین نواحی (چین‌های بدن) نظیر گردن، کشاله ران،‌ زیر بغل و پشت زانو خنگ نگه داشته شود. فرد گرمازده به علت تعریق، مایعات فراوانی را از دست می‌دهد، و غلظت خون فرد گرمازده افزایش می‌یابد؛ بنابراین خون‌رسانی به قلب و مغز دچار اختلال می‌شود در این شرایط بالا نگه داشتن پاها توصیه می‌شود. چنانچه فرد گرمازده با کرامپ‌های عضلانی، هشیار و قادر به تحمل مصرف مایعات است می‌توان مایعات خنک را به وی خوراند و به جبران نمک از دست رفته یک قاشق چایخوری نمک به یک لیتر آب (معادل 4 لیوان) اضافه و در صورت امکان به این محلول اندکی مواد شیرین افزوده شود. در صورت عدم توانایی نوشیدن مایعات توسط فرد گرمازده انتقال وی به یک مرکز درمانی الزامی‌است، برای افراد گرمازده استراحت 24 ساعته توصیه می‌شود.

:: چی بپوشیم؟

توصیه می شود لباس‌های خنک، نخی و پنبه‌ای نازک و به رنگ روشن که امکان تبادل هوا فراهم شود پوشیده شود بدین ترتیب با تبخیر مناسب از بروز گرمازدگی جلوگیری می‌شود.

:: چی بخوریم؟

در هوای گرم از خوردن غذای چرب و سنگین خودداری شود، افرادی که ناگزیر به فعالیت‌های ورزشی در هوای گرم هستند باید برای سازگاری بدن از نرمش‌های سبک آغاز کنند و فعالیت‌های ورزشی سنگین را به ابتدای صبح و یا عصر موکول نمایند.

:: بهترین شربت برای رفع گرمازدگی

با چکاندن چند قطره آبلیمو در آب آشامیدنی و مقدار کمی نمک، ترکیب مناسبی به دست می‌آید که می‌تواند کمک زیادی به پیشگیری از بروز گرمازدگی باشد و خودداری از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید و استفاده از مایعات به میزان قابل توجه از جمله توصیه‌های مقابله با گرمازدگی است که باید جدی گرفته شود. 

 

 با تشکر گرفته شده از (دانشنامه فارسی ابتهاج - بخش مقالات طبی و صحی)

نظرات 9 + ارسال نظر
امیر 1389/04/29 ساعت 11:21 ق.ظ http://www.01cd.ir

فروشگاه اینترنتی صفر و یک

http://www.01cd.ir

خرید انلاین نرم افزار ، بازی ، کارتون و....

با عضویت در خبرنامه می توانید از محصولات جدید ما با خبر شوید


دوست عزیز اگر تمایل داشتی که با هم تبادل لینک کنیم به آدرس زیر برو و لینکتو بزار و منم با اسم فروشگاه اینترنتی صفر و یک لینک کن

http://www.01cd.ir/index.php?links_exchange

موفق باشی

سلام
خوب هستید؟
ما یه نرم افزار 80 هزار تومانی برای ارسال اس ام اس تبلیغاتی داریم که نیازمند یاری شما برای تبلیغات این نرم افزار هستیم.
نرم افزار ما 2 نسخه دارد. یک نسخه رایگان و یک نسخه فروشی و 80 هزار تومانی.
لینک دانلود نرم افزار رایگان ارسال اس ام اس رو از وبلاگ http://asre01.javanblog.com
کپی کنید و نرم افزار را در یک پست مطلب به طور کامل در وبلاگ خودتان معرفی کنید.
سپس آدرس وبلاگ خود را از طریق ایمیل یاهو به tcsms@yahoo.com بفرستید. ما پس از مشاهده درج لینک دانلود رایگان نرم افزار در وبلاگ شما، یک نسخه اصلی از نرم افزار را به همراه کد فعال سازی آن را برای شما می فرستیم.
شما نیز می توانید تا همان نسخه را به قیمت 80 هزار تومان بفروشید.
تلفن راهنمائی بیشتر:
09384405469 - 02122266727
(در صورتی که شماره بالا در دسترس نبود با 09125982004 تماس بگیرید)
http://asre01.javanblog.com

VpnServ Group 1389/04/29 ساعت 12:05 ب.ظ http://www.vpn-serv.in

وی پی ان سرو ، قدرتمندترین ارائه دهنده خدمات "وی پی ان" با قیمت مناسب و پشتیبانی 24 ساعته . آیا نمیدانید "وی پی ان" چیست ؟ توضیحات تکمیلی را از سایت ما مطالعه کنید : www.1.vpnserv.info

وطندار 1389/05/02 ساعت 03:23 ب.ظ http://vatandar.com

احمد نوید جان سلام! مطلب شما را در مورد گرمازدگی خواندم که جالب بود. دوغ هم نوشیدنی مناسبی برای جبران یا پیشگیری از کم آبی است. خصوصا آنکه به دلیل وجود باکتری های مفید در آن در کاهش اسهال هم موثر است.

فواد 1389/05/11 ساعت 05:15 ق.ظ

با سلام
من در حال جمع آوری یک تحقیق جامع درباره اثار تداخلی قرص های ضد دیابت و بررسی عوارض دارویی رو بیماران قلبی_دیابتی نوع 2 هستم.
می خواستم اگه ممکن اطلاعات دقیق و کوتاهی رو راجع به عناوین زیر بهم بدین:

1.آثار تداخلی قرص های زیر و تاثیر انها بر بیماران فلبی:
*گلو بن گلابید با اسپرین
*روزی گلی تازن با قرص مت فورمین
2.می خواستم بدانم تداخل دارویی قرص های مذکور هم افزا است یا خنثی گر یکدیگر هستند؟

3. می خواستم راجع به تاثیر قرص های اینترفرون ها- اینتر لوکین ها و کموکاین ها روی بیماران دیابتی بیشتر بدانم.

4. چه قرص هایی باعث افزایش قند خون یا جلوگیری از تولید انسلین در مواقع حملات هیپو کلیسیمی می شوند؟

5. و در پایان می خواستم از عوارض اینترلوکین ها روی بیماران دیابتی بدانم و طرز ساز کار آن در سلول ها برای دیابت.
با تشکر فراوان.
با ایمیل لطفا سپاس.

all-1 1389/05/28 ساعت 04:12 ق.ظ http://all-1.co.cc

سلام
وبسایت all-1.co.cc یک وب سایت نو تاسیس است این وبسایت معلومات مقالات نرم افزار.........های ارسال شده از طرف اشخاص را با ذکر نام ارسال کننده و ادرس وب ارسال کننده به نشد میرساند هر گا شما معلومات مقالات باری های.........را نزد خود داشته باشید انرا به ایمیل ما ارسال نماید.
ایمیل تان را به این شکل ارسال نماید

اسم ارسال کننده......................
وب سایت ارسال کننده...............
مصروفیت // ............................
سن......................................
مطلب:
.........................................................................................................
.........................................................................................................

جهت پشتی بانی از ما این نوشته را در وبلاگ تان نشر نماید ویا لینک از ما بگزارید.

با تشکر مدیر وبسایب

ضمن سلام و عرض ادب
با داستان کوتاهی با موضوعیت اثرات روانی جنگ در خانواده افغان به روزم.قدم رنجه بفرمایید و از ما دیدن کنید. نظر ارزشمند شما را به جان دل پذیرایم
با احترام





Maihan Nijat 1389/06/27 ساعت 10:05 ق.ظ http://www.afgpictures.com

Greetings!

Nice Blog, I really enjoyed reading articles and comments.

Keep Posting

And

Hope to have more interesting topics on your blog.

<a href="http://www.afgpictures.com">Afghanistan Photos</a>

احدی 1389/10/14 ساعت 12:49 ق.ظ http://sanglach.persianblog.ir

عزیزان !
با سلام و درود بی پایان به همۀ شما .
حیف است سروده های ماندگار و زوال نا شدنی ، به مرور زمان از درخت خاطره ها بیافتد .
بنده ویبلاکی را بمنظور جمع آوری این سروده های جاودانی ، از شعرای معاصر سه کشور پارسی زبان که متعلق به جامعۀ بشری هستند ، ایجاد و تازه رویدست گرفته ام .
از شما عزیزان خواهشمندم در قدمۀ نخست ، این ویب را درج پیوند ویبلاکهای خویش نمائید . ثانیاً اشعاری را که به نظر شما جاودانی بمانند نیز در قسمت نظریات معرفی کنید ، تا در ثبت آن اقدام شود .
با تشکر فروان از شما
احدی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد