برای رفع وجود احتمالی ویروس آنفلوآنزای پرندگان، باید غذاهای حاوی گوشت ماکیان رابا۷۰درجه سانتیگراد و حداقل به مدت ۳۰دقیقه طبخ کنید. و برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان از مصرف تخممرغ نیمپز و خام نیز پرهیز شود. همچنین در صورت دیدن پرنده تلف شده درمحل زندگی خود، بلافاصله آن را به نزدیکترین کلینیک حیوانی و یا مرکز صحی اطلاع دهید.
در پی کشف ویروس آنفلوآنزای مرغی نوع H5N1 در ترکیه و رومانی و سپس در روسیه و چین، اکنون بیم آن میرود که این ویروس در سراسر اروپا و آسیا منتشر شود. اما خوشبختانه در صورت کنترل صحیح طیور و جلوگیری از نشستن پرندگان وحشی در محلهای نگهداری مرغ و پرندگان خانگی، میتوان تا حد زیادی از انتشار ویروس و انتقال آن به انسان جلوگیری کرد. انسان از طریق تماس نزدیک با پرندگان زنده و بیمار مبتلا میشود؛ همچنین، ویروس از طریق استنشاق مدفوع خشک شده پرنده نیز به بدن انسان راه مییابد.